<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Aug 23, 2019

Turkije voltooit aanleg nieuw groot speciaal natuurpark in Diyarbakır

Turkije heeft een nieuw volkspark aangelegd in de zuidoostelijke stad Diyarbakır. Het 150.000 vierkante meter grote natuurpark omvat ook historische stadsmuren van 7.000 jaar oud en tuinen die op de lijst van UNESCO-werelderfgoederen staan.

Het volkspark, aangelegd door het Turkse ministerie van Milieu en Urbanisatie, ligt in het district Sur, een gebied dat eerder werd geterroriseerd door PKK-terroristen. Het gebied is na succesvolle antiterreuroperaties gezuiverd van alle PKK-leden en is na een omvangrijke opbouw voortaan een toeristische attractie, ook voor lokale bewoners.

Districtsgouverneur Abdullah Çiftçi reageert in een interview dat de stad Diyarbakır de nodige groene gebieden krijgt die het nodig had.

“Het gaat om een bijzonder gebied met aan de ene kant historische stadsmuren en aan de andere kant historische tuinen. In de avonduren is hier nu al sprake van een topdrukte. De terreurgroep wilde Sur vernietigen, de Turkse staat blaast het gebied een nieuw leven in”, aldus Çiftçi.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – DIYARBAKIR | Gepubliceerd: 23-08-2019

Aug 23, 2019
Loading posts...