<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 25, 2019

Turkije voltooit nieuwe legerbasis in Qatar en noemt het ‘Khalid bin Walid’

Qatar kreeg maandag het hoogst mogelijke bezoek uit Turkije: president Recep Tayyip Erdoğan. De Turkse president bezocht de Turkse militaire basis Tariq bin Ziyad, genoemd naar een moslimcommandant, in Doha. Ook tekenden beide landen zeven nieuwe overeenkomsten.

“De gezamenlijk commando van Ankara en Doha dient niet alleen voor de stabiliteit en vrede van Qatar, maar ook die van de Golfregio”, sprak Erdoğan.

De intentie van de Turkse aanwezigheid in Qatar is ‘niet zoals die van andere landen’, die enkel aan eigen belangen denken, zei de Turkse president. “We hanteren hier de waarden broederschap, vriendschap, solidariteit en oprechtheid.”

“We hebben onze vrienden [Qatar] nooit in de steek gelaten tegen bedreigingen en risico’s, en dat zullen we nooit doen”, maakte de Turkse president duidelijk. “Turkije hecht groot belang aan vrede, veiligheid en stabiliteit van de Golfregio, waar we diepgeworteld aan verbonden zijn.”

Ook heeft Turkije een nieuwe militaire basis voltooid in Qatar. Deze wordt vernoemd naar de beroemde moslimcommandant Khalid bin Walid.

Deals

Erdoğan vertelde dat hij en de begeleidende Turkse functionarissen gedurende de dag “vruchtbare, succesvolle en oprechte” vergaderingen hielden met hun Qatarese tegenhangers.

“We bevestigen daaromee onze wil om de bilaterale banden vanuit een strategisch perspectief te versterken en hebben onze samenwerking met de nieuwe overeenkomsten die we hebben ondertekend verder gestimuleerd”, aldus de Turkse president, verwijzend naar de zeven nieuwe deals tussen Turkije en Qatar.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – DOHA | Gepubliceerd: 25-11-2019

Nov 25, 2019
Loading posts...