<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Nov 10, 2019

Turkije voorziet een miljoen Pakistanen van schoon water

De Turkse staatsorganisatie voor ontwikkelingshulp (TIKA) heeft vier waterfiltratiefaciliteiten opgezet in de zuidelijke provincie Sindh in Pakistan. Daarmee kunnen ongeveer een miljoen mensen van schoon water worden voorzien.

De waterfiltratiefaciliteiten voor omgekeerde osmose zijn opgezet in de minder ontwikkelde gebieden van de havenstad Karachi en Hyderabad in samenwerking met Al-Khidmat Foundation, een van de grootste niet-gouvernementele organisaties (NGO) van het land, verklaarde TIKA.

Een van de installaties is zaterdag geopend door Kamil Kolabaş, adviseur van de Turkse minister van Cultuur en Toerisme, en TIKA’s Karachi-coördinator Ibrahim Katırcı in Karachi in het westen van Orangi.

Kolabaş liet tijdens de ceremonie weten dat TIKA via dit project wil bijdragen aan schoon en veilig drinkwater voor de inwoners van de stad Oragni. Ook werden vergelijkbare projecten gelanceerd in andere delen van het land om burgers toegang te geven tot drinkbaar water.

Katirci onderstreepte dat het Turkse agentschap Pakistanen wil helpen in hun strijd tegen de door vervuild water veroorzaakte ziekten.

Salem Azhar, algemeen directeur van Al-Khidmat Foundation, bedankte op zijn beurt de Turkse regering en TIKA voor het opzetten van de waterfiltratiefaciliteit die duizenden inwoners van het gebied ten goede zou komen.

Afgezien van de stad Orangi heeft TIKA ook nog eens drie faciliteiten opgezet in het F.B-gebied van Karachi en Millatabad en Pretabad in het district Hyderabad.

Elk systeem heeft een capaciteit om 2.000 liter water per uur te filteren. Het aantal begunstigden zal naar verwachting oplopen tot een miljoen mensen.

Eerder richtte TIKA drie van dergelijke faciliteiten op: twee in de gebieden Landhi en Bufferzone van Karachi en één in het district Mithi van Tharparkar.

TIKA heeft ook 20 waterputten werkend op zonne-energie gerealiseerd in Mithi.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KARACHI | Gepubliceerd: 10-11-2019

Nov 10, 2019
Loading posts...