<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Nov 09, 2019

Turkije: VS en co voor olie in Syrië

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken heeft zaterdag benadrukt dat niemand recht heeft op de rijkdom van Syrië, verwijzend naar oliereservoirs in het noordoosten van het land.

“[De VS] geeft toe dat het in Syrië is, vooral voor de oliereservoirs. We hebben het over een land dat het niet verbergt”, sprak de Turkse minister Mevlüt Çavuşoğlu tijdens een persconferentie na de vierentwintigste bijeenkomst van de Raad van Ministers van de Economische Samenwerkingsorganisatie (ECO) in Antalya.

“Ze zijn daar voor olie en we zien dat ze met die olie-inkomsten terroristische organisaties zoals de YPG en PKK ondersteunen. Niemand heeft recht op de rijkdom van Syrië [dan het land zelf].”

Turkije begon een vredesmissie in Noord-Syrië om terroristen te elimineren, onderstreepte Çavuşoğlu. “In tegenstelling tot vele anderen en de VS die toegeven dat ze daar zijn om de rijkdom van het land uit te buiten.”

Turkije heeft de verdeling van Syrië voorkomen en daarmee de vuile plannen van duistere machten, namelijk de oprichting van een PKK-staat, in duigen laten vallen, aldus de Turkse minister.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANTALYA | Gepubliceerd: 09-11-2019

Nov 09, 2019
Loading posts...