<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 10, 2018

Turkije: Waarom zwijgen de media over protesten in Frankrijk?

De protesten van de gele hesjes in Europa worden nauwlettend gevolgd door Turkije. Het land keurt het geweld van beide kanten, het deel dat relschopt en de Franse oproerpolitie, af.

Wel is volgens de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan sprake van een opmerkelijke dubbele maat als het gaat om de berichtgeving van de felle protesten in Europa en mensenrechtenorganisaties.

“Zij die tijdens de Gezi-protesten in Turkije (2013) zogenaamd opkwamen voor de mensenrechten, zijn nu blind, doof en zwijgen als het gaat om de protesten in Parijs”, sprak Erdoğan tijdens een evenement over mensenrechten en beschaving op maandag. “Wie zijn de echte mensenrechtenverdedigers, zij, die vluchtelingen op een harde manier weren met prikkeldraad en muren, of wij [die miljoenen mensen opvangen]?”

In de zomer van 2013 groeiden relatief kleine demonstraties in het Gezi Park in Istanbul uit tot een landelijke golf van protesten tegen de regering. Daarbij kwamen negen mensen om: acht demonstranten en een politieagent.

“Jullie zorgden mondiaal voor veel opschudding tijdens die protesten in Istanbul [vanwege de 24/7-berichtgeving]. Waarom? Omdat het om Turkije gaat? Zendt dan ook alles uit wat er in Parijs gebeurt”, vroeg de Turkse president aan internationale media.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 10-12-2018

Dec 10, 2018
Loading posts...