<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Feb 21, 2020

Turkije waarschuwt Europa: ‘Democratie en vrijheden in gevaar’

De rechts-extremistische aanval op twee cafés in het Duitse Hanau waarbij vijf Turken zijn vermoord, is het zoveelste voorbeeld van toenemende racisme en fascisme in Europa.

Zo reageerde de woordvoerder van de Turkse regeringspartij Ömer Çelik donderdag.

De politieke waarden van Europa worden aangevallen, waarschuwde Turkije opnieuw. Dat komt door fascisten die vijandig staan ten opzichte van moslims, Turken en migranten. “Dit zijn de IS’ers van Europa. Eerder werd in Europa met antisemitisme voor veel leed gezorgd, nu beogen ze hetzelfde met Islamofobie.”

Duitsland en heel Europa moeten deze dreiging serieus nemen, benadrukte Çelik. “De onzichtbare Berlijnse Muur duikt weer op in Europa. Democratieën, rechten en vrijheden zijn in gevaar. Berechting en bestraffing van de moordenaars die onze burgers aanvallen is net zo cruciaal als de netwerken achter hen. We verwachten van Duitse autoriteiten dat ze vinden wie hier achter zit(ten)”, verklaarde de Turkse woordvoerder.

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken roept Europa ook op tot actie. “Racisme in Europa neemt toe, net als de vijandigheid tegenover de Islam. Europa staat onverschillig ten aanzien van vreemdelingenhaat en dat leidt tot nieuwe aanvallen op migranten. Alle Europese landen moesten samen optreden tegen racisme en vreemdelingenhaat”, aldus Turkije.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 21-02-2020

Feb 21, 2020
Loading posts...