<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 30, 2018

Turkije waarschuwt voor nieuw vuil spel in Syrië: ‘Klaar voor de strijd’

Het Turkse leger heeft alle nodige voorbereidingen getroffen voor nieuwe antiterreurmissies in Syrië.

“We zullen met doeltreffende militaire operaties jagen op terreurgroepen”, zei president Recep Tayyip Erdoğan tegen zijn parlementaire fractie.

Hij benadrukte dat Turkije alle terreurnesten aan de oostkant van de Eufraat zal vernietigen. “We hebben al onze voorbereidingen, planningen en het programma met betrekking tot het probleem afgerond”, voegde hij eraan toe.

Turkije kan niet “met vertrouwen naar de toekomst kijken zonder de Syrische kwestie op te lossen”, zei de Turkse president benadrukkend dat terreurgroepen in Syrië en voornamelijk dichtbij de Turks-Syrische grens de nationale veiligheid van Turkije in gevaar brengen.

“De krachten die terreurgroepen gebruiken als hulpmiddelen om hun [vuile] doelen te bereiken, proberen Daesh (IS) in Syrië nieuw leven in te blazen”, waarschuwde Erdoğan.

Hij zei ook dat Turkije nooit gaat toestaan ​​dat deze duistere groepen Syrië in nog meer chaos gaan slepen door het regime aan te zetten tot nog meer geweld of Daesh in de regio te doen herleven. “Noch mensen in de regio, noch de wereld gelooft in het Daesh-spel”, beklemtoonde Erdoğan.

Meer dan 300 mensen verloren hun leven in door Daesh opgeëiste aanvallen in Turkije, waar de terreurorganisatie de laatste jaren burgers heeft aangevallen in zelfmoordaanslagen, raket- en vuurwapenaanvallen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 30-10-2018

Oct 30, 2018
Loading posts...