<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 13, 2016

Turkije waarschuwt VS: ‘Dan steunt Amerika terrorisme’

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavuşoğlu, heeft gezegd dat de Verenigde Staten terrorisme steunt, indien de belofte van presidentskandidaat Hillary Clinton wordt nagekomen om wapens te sturen naar terreurgroep PYD, de Syrische tak van de PKK.

“Helaas zijn ze niet serieus in de strijd tegen terreur en is er geen strategie die doelt op resultaat”, zei Çavuşoğlu tijdens een televisieprogramma.

De Turkse premier kwam met een waarschuwing voor de Verenigde Staten: “Er is geen verschil tussen YPG, PYD en PKK, die aanvallen pleegt op Turkije. We willen niet dat onze bondgenoot samenwerkt met een terreurbeweging. Als ze hierop blijven aandringen, dan mogen ze dat zelf weten. Dan worden ze een land dat terrorisme steunt.”

Lijst

De Turkse minister liet ook weten dat belangrijke politici in de Verenigde Staten en Europese landen, met name van de Duitse partijen Die Linke en Die Grünen, er alles aan doen om terreurgroep PKK uit de terreurlijst te laten schrappen.

Wapenlevering

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan liet eerder weten dat de Verenigde Staten recent nog vliegtuigen vol wapens heeft geleverd aan PYD in Noord-Syrië. De helft van deze wapens is in handen gekomen van Daesh (IS). (Klik voor VIDEO)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 13-10-2016

Oct 13, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...