<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 28, 2018

Turkije waarschuwt: Wees alert

De Turkse vicepremier Bekir Bozdağ heeft zondag gewaarschuwd voor nepnieuws op sociale media. Hij roept iedereen op alert te blijven tegen desinformatie en zwartmaking van de succesvolle Turkse militaire operatie Olijftak in de Syrische Afrin.

“Wees alert en kijk uit voor provocaties, negatieve perceptie en leugens over de succesvolle operatie”, schreef Bozdağ op Twitter.

Deze week zijn een groot aantal foto’s gedeeld door terreursympathisanten met daarin desinformatie en zwartmaking over het Turkse leger. Zo zouden Turkse helikopters neergeschoten zijn, Turkse tanks vernietigd zijn, burgerslachtoffers zijn gemaakt door Turken en huizen van de Syrische bevolking in brand gestoken zijn. De terreurpropaganda viel snel door de mand, omdat alle foto’s oude momentopnames waren in diverse landen bij verschillende gebeurtenissen.

Zo zou de PYD/YPG deze week een Turks vliegtuig neergehaald hebben refererend naar een foto uit 2015. Het bleek om een Maleisisch acrobatievliegtuig te gaan. Een tank die in 2011 in Libië in brand stond, zou een Turkse tank zijn. Foto’s van gewonde kinderen bleken afkomstig te zijn na een Russische bombardement in Syrië in 2016 of andere luchtaanvallen. Foto’s van gevangengenomen soldaten bleken geen Turkse militairen te zijn, of afkomstig te zijn na de couppoging in Turkije.

Daarnaast wordt Turkije, dat de regio schoonveegt van terroristen, door terreursympathisanten uitgemaakt als “terrorist”.

Zondag nam het Turkse leger de cruciale Bursaya berg in op terroristen.

“Dat laat zien hoe hopeloos en vals ze zijn”, wordt gereageerd op diverse platforms.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 28-01-2018

Jan 28, 2018
Loading posts...