<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Dec 24, 2019

Turkije wenst christenen fijne kerstdagen

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan wenst alle kerstvierders in Turkije en over de hele wereld een vrolijk kerstfeest.

In een kerstboodschap benadrukte Erdoğan de rol van de Turkse traditie en de “uiterste zorg” in het land om ervoor te zorgen dat niemand wordt gediscrimineerd op basis van “ras, taal of religie”.

“We hechten veel belang aan al onze burgers die vrijelijk hun culturen, religies en tradities beoefenen”, aldus de verklaring.

Erdoğan benadrukte dat Turkije al eeuwenlang het vreedzame thuis is van verschillende culturen en tradities. “Dit versterkt de eenheid en solidariteit tussen de bevolking, die dergelijke verschillen als waardevol beschouwt.”

“We blijven ons inzetten voor een gemeenschappelijke toekomst in deze geografie door in vrede samen te leven.” Hij zei verder dat het Turkse volk wederzijds respect, rechtvaardigheid en godsdienstvrijheid “op de eerste plaats” zet.

Erdoğan sprak de hoop uit dat Kerstmis zou leiden tot een versterking van “solidariteit en wederzijds respect” en wenste een vrolijk kerstfeest voor de christelijke wereld.

Voor christenen markeert Kerstmis de geboorte van Jezus Christus.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 24-12-2019

Dec 24, 2019
Loading posts...