<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Mar 24, 2024

Turkije: Wereld kan niet wachten op bestraffing Israëlische regering

De wereldgemeenschap wacht gretig op het moment dat Israëlische bewindslieden voor de rechter worden gesleept voor hun misdaden in Gaza, zei de woordvoerder van het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag.

“Voor het eerst in de geschiedenis kijkt het hele wereldpubliek reikhalzend uit naar de dag waarop de Israëlische functionarissen die deze misdaden hebben begaan, voor het gerecht zullen worden gebracht”, verklaarde Öncü Keçeli namens Turkije.

In de verklaring werd opgemerkt dat Israëlische functionarissen hun misdaden tegen de Palestijnen proberen te verbergen en zichzelf te beschermen tegen aansprakelijkheid. “Ze hebben president Erdoğan tot doelwit gemaakt omdat hij de volledige waarheid spreekt.”

Toch zijn de misdaden die Israël in Gaza heeft begaan nu aan het licht gekomen. “Israël staat terecht wegens genocide”, aldus de verklaring.

“Turkije zal de waarheid blijven verkondigen en de onbeschrijfelijke vervolging van het Palestijnse volk op de mondiale agenda zetten”, concludeerde het bericht.

Oorlog Hamas-Israël

Israël voert een dodelijk militair offensief op de Gazastrook sinds een grensoverschrijdende aanval op 7 oktober onder leiding van Hamas, waarbij zo’n 1.200 Israëli’s werden gedood.

De Israëlische troepen hebben in reactie daarop meer dan 32.000 Palestijnen, voornamelijk vrouwen en kinderen, gedood en meer dan 74.000 mensen verwond.

De Israëlische oorlog heeft 85 procent van de bevolking van Gaza intern op de vlucht gedreven en voor een bewuste hongersnood gezorgd. Volgens de VN is 60 procent van de infrastructuur van de enclave beschadigd of vernietigd.

Palestijnse genocide

Israël wordt door het Internationaal Gerechtshof beschuldigd van genocide. Een tussentijdse uitspraak in januari beval Tel Aviv ervoor te zorgen dat zijn troepen geen genocide plegen en te garanderen dat humanitaire hulp wordt verleend aan burgers in Gaza.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 24-03-2024

Mar 24, 2024
Loading posts...