<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
May 06, 2019

Turkije werkt aan snelste drone ter wereld

Het Turkse vliegtuigbedrijf TAI is bezig met het ontwikkelen van een supersonische drone.

Dat liet algemeen directeur Temel Kotil weten.

Afgelopen week introduceerde TAI de nieuwe drone Aksüngür, een onbemand relatief groot vliegtuig met een draagvermogen van 750 kilo. “Nu is de beurt aan Göksüngür. Die wordt de snelste drone ter wereld.”

Het tweemotorige vliegtuig dat tijdens de internationale defensiebeurs IDEF in Istanbul is getoond, is slechts in 18 maanden ontwikkeld, benadrukte Kotil. TAI heeft twee Aksüngür’s gebouwd voor testvluchten. De drones zullen eind dit jaar worden geleverd aan de Turkse Strijdkrachten. “De vorige drones, de ANKA, kon 200 kilo dragen.”

In het Turks betekent Aksüngür giervalk en Göksüngür slechtvalk, de snelste vogel ter wereld.

TAI

“We produceren componenten voor luchtvaartgiganten zoals Airbus, Lockheed Martin en Boeing en hebben een jaarlijkse export van in totaal 500 miljoen dollar”, vertelde de Turkse directeur. “Dankzij nieuwe producten van TAI zal de omzet stijgen naar 2,6 miljard dollar.”

TAI produceert UAV’s, communicatiesatellieten, vliegtuigen, helikopters en componenten en werkt ook aan moderniseringsprojecten. Kotil liet weten dat TAI momenteel 3.600 ingenieurs in dienst heeft, een aantal dat later dit jaar zal stijgen naar 4.600.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 06-05-2019

May 06, 2019
Loading posts...