<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Nov 24, 2018

Turkije wil geen Amerikaanse observatiepunten zien in Noord-Syrië

Turkije heeft herhaaldelijk zijn “ongemak” kenbaar gemaakt aan Amerikaanse functionarissen over de geplande observatiepunten in het noorden van Syrië, meldde de Turkse minister van Defensie zaterdag.

Na een ceremonie ter ere van de Turkse lerarendag zei Hulusi Akar tegen journalisten dat hij hierover met generaal Joseph Dunford, de gezamenlijke Amerikaanse stafchef van stafleden, heeft gesproken tijdens het Halifax-veiligheidsforum in Canada.

“We verklaarden dat de waarnemingspunten die door de Amerikaanse troepen aan de Syrische grens worden vastgesteld een zeer negatieve impact zullen hebben. Tijdens onze besprekingen hebben we tot uitdrukking gebracht dat dit zou kunnen leiden tot de perceptie dat Amerikaanse soldaten op een of andere manier terroristische YPG-leden beschermen”, liet Akar weten.

Akar zei dat deze praktijken de toch al complexe situatie in de regio “veel complexer” zouden maken en voegde eraan toe dat dat niet nodig is. De Turkse minister van Defensie zei dat de Turkse strijdkrachten alle nodige maatregelen nemen om het land te beschermen tegen allerlei bedreigingen, ook buiten zijn grenzen.

“We verwachten dat onze Amerikaanse bondgenoten hun betrekkingen met de terroristische YPG, die niet anders is dan de PKK, zo snel mogelijk afbreken.”

De YPG is de Syrische tak van de PKK, een terroristische groep die wordt erkend door Turkije, de VS en de EU. In zijn 30-jarige terreurcampagne heeft de PKK zo’n 40.000 mensen vermoord.

De VS beweren dat de YPG/PKK een “bondgenoot” is in de strijd tegen Daesh. Dat ondanks bezwaren van Turkije dat een terroristische groep niet zonder consequenties gebruikt kan worden om een ​​andere te bestrijden.

Turkije heeft herhaaldelijk bewijsmateriaal geleverd dat de YPG niet verschilt van de PKK.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 24-11-2018

Nov 24, 2018
Loading posts...