<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 20, 2022

Turkije wil presidenten Rusland en Oekraïne samenbrengen

Turkije wil in een poging om de hoogopgelopen spanningen tussen Rusland en Oekraïne te doen de-escaleren leiders van beide landen samenbrengen.

Dat liet de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan donderdag weten.

Turkije wil vrede in de regio, benadrukte de Turkse leider. “Onze hoop is om de heren Putin (Rusland) en Zelenski (Oekraïne) zo snel mogelijk samen te brengen en ervoor te zorgen dat ze elkaar persoonlijk spreken”, sprak Erdoğan tijdens een gezamenlijke persconferentie met de president van El Salvador Nayib Bukele in de Turkse hoofdstad Ankara.

Erdoğan benadrukte dat hij groot belang hecht aan zowel zijn bezoek aan Oekraïne als het bezoek van de Russische president Vladimir Putin aan Turkije. “Ik heb begin volgende maand een bezoek aan Oekraïne”, zei de Turkse president.

Rusland heeft meer dan 100.000 troepen verzameld in de buurt van de grens met Oekraïne, een stap die de bezorgdheid van het Westen heeft gewekt dat Moskou een nieuw militair offensief tegen zijn ex-Sovjetbuurland zou beogen. Het Kremlin heeft westerse beschuldigingen van een dreigende invasie ontkend en zegt dat zijn troepen daar aanwezig zijn voor oefeningen.

El Salvador

Turkije en El Salvador hebben donderdag zes nieuwe overeenkomsten getekend. President Bukele reageerde “onderdeel te willen zijn van de Turkse groei”. Hij kreeg ook het gesigneerde boek van Erdoğan getiteld “een eerlijke wereld is mogelijk, de wereld is groter dan vijf” cadeau.

De Turkse first lady Emine Erdoğan sprak ook haar collega uit het land in Midden-Amerika.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 20-01-2022

Jan 20, 2022
Loading posts...