<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 01, 2016

Turkije woedend: ‘Media moet eerlijk zijn over voorbeeld Erdogan van Hitlers Duitsland’

De woorden van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan over een effectief presidentieel systeem waarbij voorbeelden zijn gegeven van Duitsland uit de tijd van Hitler zijn door enkele persbureaus bewust verdraaid waarbij de indruk is gewekt dat het om een verheerlijking ging.

Dat staat in een verklaring van het presidentiële paleis van Turkije.

De persbureaus legden bewust enkel de nadruk op het antwoord van Erdoğan dat men kon kijken naar voorbeelden van Hitlers Duitsland op de vraag of een dergelijk presidentieel systeem gerealiseerd kon worden zonder de gecentraliseerde rol van de staat aan te tasten.

“Het maakt niet uit of het gaat om een parlementair of presidentieel model: Als het systeem wordt misbruikt kan het wanbeleid net als in Hitlers Duitsland resulteren in een ramp. Het hebben van slechts een van deze systemen kan deze ramp niet voorkomen. Een systeem waar van beide modellen gebruik wordt gemaakt zal ervoor zorgen dat er wordt voldaan aan de verwachtingen van de bevolking en de rechtvaardigheidsbeginselen”, sprak Erdoğan eerder.

“Deze persbureaus hebben de boel bewust verdraaid terwijl het tegenovergestelde het geval is. Door te berichten met als doel de indruk te wekken dat Erdoğan positieve voorbeelden geeft uit de tijd van Hitler hebben deze persbureaus laten zien dat ze niet onafhankelijk en eerlijk berichten. Dat is onacceptabel”, meldt het paleis van Turkije.

 
© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Jan 01, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...