<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jul 16, 2020

Turkije woedend na Armeense aanslag op Azerbeidzjan

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft donderdag de aanvallen van Armenië op Azerbeidzjan en de Armeense lastercampagne tegen Turkije met klem veroordeeld. Armenië zal hiervoor boeten, maakte ook de Turkse defensieminister Hulusi Akar iedereen duidelijk.

“Deze hypocriete houding van Armenië, dat al vele jaren het grondgebied van Azerbeidzjan illegaal bezet, laat duidelijk zien wie het belangrijkste obstakel is voor de totstandbrenging van permanente vrede en stabiliteit in de zuidelijke Kaukasus”, reageerde Turkije.

Bij recente grensconflicten tussen Armenië en Azerbeidzjan kwamen deze week elf Azerbeidzjaanse soldaten om het leven. Vier militairen raakten gewond.

Bij vergeldingsaanvallen zouden volgens Azerbeidzjaanse functionarissen bijna 100 Armeense militairen zijn gedood.

Turkije verklaarde dat het in deze moeilijke tijden achter Baku staat. “Het op laster gebaseerd buitenlands beleid van Armenië is voor niemand gunstig.”

“Deze benadering is een vertoning van een mentaliteit die haar identiteit alleen creëert vanuit een eenzijdig begrip van de geschiedenis en probeert haar onwettige agressie te rechtvaardigen”, verklaarde het Turkse buitenlandministerie.

“Deze verkeerde houding van Armenië die agressief nationalisme veroorzaakt, is triest, maar ook geen verrassing.”

Turkije wijst de Armeense autoriteiten erop aan “verstandig te moeten handelen en zo snel mogelijk oplossingsgericht te handelen en geen problemen te veroorzaken in de zuidelijke Kaukasus”.

Azerbeidzjan

De president van Azerbeidzjan İlham Aliyev noemde Armenië woensdag een ‘fascistische staat’ vanwege de recente aanval op burgerlijke nederzettingen in Azerbeidzjan, waarbij één burger omkwam.

“Het zal Armeense troepen nooit lukken om maar één centimeter Azerbeidjaans grondgebied te kunnen betreden”, benadrukte Aliyev tijdens een kabinetsvergadering.

Volgens Azerbeidzjan is Armenië begonnen met aanvallen in de regio Tovuz. “Als we willen, kunnen we over het grootste deel van Armenië in die regio heersen. Maar dat is niet ons doel.”

De Azerbeidzjaanse president benadrukte dat het Armeense leger ook het vuur opende op burgerlijke nederzettingen van Azerbeidzjan en dat daarbij een 76-jarige burger is gedood.

“Dit laat opnieuw zien dat Armenië een fascistische staat is”, zei hij en benadrukte dat Azerbeidzjan vastbesloten is om territoriale integriteit te waarborgen en geen stap terug zal doen in Nagorno-Karabach.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 16-07-2020

Jul 16, 2020
Loading posts...