<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Oct 26, 2018

Turkije wordt Islamitisch rentevrij financieel centrum van de wereld

Voordat Turkije een mondiaal financieel centrum wordt, als een moslimland zijnde, moet het eerst een Islamitisch financieel centrum worden.

Dat laat algemeen directeur Ikram Göktaş van de Turkse participatiebank Vakif Katılım weten.

“We zijn snel op weg om een ​Islamitisch financieel centrum te worden door de nodige stappen te ondernemen op het gebied van personeel en productdiversificatie”, vertelt Göktaş in een interview.

Er zijn volgens Göktaş geen obstakels voor Turkije om een ​​mondiaal financieel centrum te worden omdat de Turkse regering en participatiebanken serieuze stappen op dit gebied hebben gezet. “Ik denk dat participatiebankieren een groot potentieel heeft in Turkije.”

Participatiebankieren is een rentevrij Islamitisch banksysteem, legt hij uit, en voegt eraan toe dat dergelijke banken hun klanten volgens de Islamitische principes dienen samen met een moderne bankbenadering.

“Ons land en Istanbul worden eerst een Islamitisch financieel centrum en vervolgens een globaal financieel centrum in korte tijd.”

Göktaş zegt dat dat ze verwachten dat het marktaandeel van participatiebanking in 2025 zal groeien tot 15 procent en benadrukt dat ze geloven in het potentieel van de sector.

In de eerste helft van 2018 bedroegen de totale activa van de Turkse banken bijna 186 miljard lira (45,5 miljard dollar) en de nettowinst bedroeg 1,2 miljard lira (290 miljoen dollar).

In dezelfde periode hebben de vijf participatiebanken van Turkije meer dan duizend binnenlandse en internationale vestigingen en ongeveer 15.300 medewerkers in dienst.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL – SAMSUN | Gepubliceerd: 26-10-2018

Oct 26, 2018
Loading posts...