<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Oct 17, 2021

Turkije wordt meubelcentrum van de wereld

De Turkse meubelexport heeft in de eerste negen maanden van dit jaar een historisch record gebroken. Voor de eerste keer ooit is meer dan drie miljard dollar aan meubels uitgevoerd, een groei van twintig procent.

Dat blijkt uit officiële cijfers.

In de genoemde periode waren de Verenigde Staten, Israël, Frankrijk en Engeland de landen die de grootste klant zijn geworden van de Turken. Onder de exportproducten kwamen naar voren kinderbedjes en wiegjes, zitmeubels voor kinderen, houten meubelen voor eet- en woonkamers, metalen meubelen en zitmeubels die tot bedden kunnen worden omgebouwd.

De groei komt ondanks de stijgende grondstofprijzen en leverings- en handelsproblemen in de meubelwereld door de coronapandemie. Veel bedrijven waren genoodzaakt hun productie af te schalen.

Voorzitter Ahmet Güleç van de branchevereniging van meubelexporteurs in Istanbul liet weten dat veel internationale meubelgiganten hun productie naar Turkije hebben verhuisd. “Internationale spelers beginnen steeds meer dichtbij te produceren. Veel fabrikanten hebben ook besloten om in Turkije te produceren. De meest recente is een Zweedse meubelgigant [IKEA].”

Het bedrijf gaat fauteuils, banken, boekenkasten, kledingkasten en keukenkasten produceren in Turkije naast de al bestaande productie. “We vinden de beslissing van de meubelgigant zeer op zijn plaats. Het wordt de drijvende kracht achter de groei van de Turkse meubelindustrie. De ster van de industrie zal blijven schitteren als wereldspelers hun productie naar Turkije blijven brengen. Als de Turkse meubelindustrie zullen we onze exportdoelen voor in 2023 bereiken en tot de top vijf meubelfabrikanten ter wereld behoren.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 17-10-2021

Oct 17, 2021
Loading posts...