<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Oct 21, 2015

Turkije wordt paradijs voor halal-toerisme

Volgens deskundigen kan Turkije zijn doel om een inkomst van 50 miljard dollar uit toerisme te genereren in 2023 makkelijk halen als het goed gebruik maakt van het opkomend halal-toerisme.

Specialisten melden dat de vraag naar halal vakanties stijgt in de wereld. Buiten pelgrimstochten hebben moslims in 2014 ruim 160 miljard dollar besteed aan halal vakanties. “Binnen vijf jaar zal dat 200 miljard dollar per jaar worden”, zeggen deskundigen.

Bij halal-toerisme staan Islamitische regels centraal en gaat het er om dat er alleen halal eten beschikbaar is zonder alcohol in de buurt, genoeg gebedsruimten aanwezig zijn, stranden, spacentra en zwembaden gescheiden zijn voor vrouwen en mannen en animatieshows geschikt zijn voor kinderen.

webr32qfead

Touroperators melden dat ze bezig zijn met het opzetten van een vereniging voor halal-toerisme om aan de vraag te kunnen voldoen. “Turkije heeft alternatieven die nergens ter wereld te vinden zijn als het gaat om vakantiedorpen en locaties voor sparesorts. We moeten nog steeds veel doen om dit nog verder te ontwikkelen. Naast Turkije zijn er ook grote investeringen in Abu Dhabi, Indonesië en Maleisië voor halal-toerisme.”

Er bevinden zich 350 vakantiedorpen en Islamitische hotels over de hele wereld die halal vakanties aanbieden, waarvan 160 in Turkije zijn.

 

© Turksemedia.nl | AA – ANKARA

Oct 21, 2015
Loading posts...