<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Oct 17, 2017

Turkije wordt snelst groeiend land ter wereld: nummer één van G20

De verwachte Turkse megagroei voor het derde kwartaal van dit jaar is zo hoog dat het land ook aan de top van de Groep van 20 (G20) zit.

Dat zei de Turkse minister van Economische Zaken Nihat Zeybekci tijdens een congres van zijn partij.

“Turkije wordt de nummer één in de wereld”, zei Zeybekci. “Het huidige Turkije is het oude niet meer.”

De Turkse minister benadrukte dat “de Turkse groei zelfs India en China achter zich heeft gelaten”. “We waren al het derde snelst groeiende land, nu komt het, wees er trots op: Turkije wordt [dit kwartaal] de nummer één van de G20. De groei voor het einde van dit jaar wordt, zoals verwacht, meer dan zes procent. Dat allemaal ondanks een couppoging.”

Medebepaler

Zeybekci hamerde erop dat Turkije “niet meer een land is dat door derden van buitenaf geleid kan worden”, zoals dat vroeger het geval was. “Wat zegt het nieuwe Turkije? Als men verlangd naar een nieuwe wereld, is Turkije een van de landen die dat bepaalt. Als er een nieuw Midden-Oosten komt, is Turkije medebepaler.”

Huidige Turkije

“Turkije is de dertiende economie van de wereld en de vijfde van Europa. Tuurlijk willen ze ons niet. Tuurlijk willen ze ons tegenwerken en willen ze dat we hun gaan smeken voor iets. Natuurlijk willen ze onze economie [mis]leiden van buitenaf. Hoe zag de Turkse economie in 2002 eruit? Ze pakten toen 87 lira van de 100 lira belasting af van ons. Dit ging weg uit ons land. Nu gaat dat niet meer. Vandaar dat ze helemaal doordraaien”, aldus de Turkse minister van Economische Zaken.

De Turkse economie is in het derde kwartaal rond 7,5 procent gegroeid, laat de minister weten.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KÜTAHYA | Gepubliceerd: 17-10-2017

Oct 17, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...