<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Nov 24, 2019

‘Turkije wordt wereldleider in ouderenzorg’

In samenwerking met een Amerikaanse non-profitgroep is Turkije klaar om gehele steden voor ouderen te bouwen om gezond ouder worden te bevorderen.

Gerontoloog Dr. Kemal Aydın, ook voorzitter van de World Healthy Aging Council (WHAC) van Turkije, liet weten dat ze klaar zijn om een ​​enorm project van pensioentoerisme te starten om – op de lange termijn – de wereldwijde totaal van 1,5 miljard gepensioneerden en ouderen in kleine steden speciaal ontworpen voor ouderen te ontvangen. In Europa leven ongeveer 125 miljoen ouderen.

Vertegenwoordigers van We Care for Humanity (WCH) kwamen dinsdag in de hoofdstad Ankara bijeen om de te volgen stappen met WHAC te bespreken. De samenwerking is gericht op de bouw van een zogeheten ‘Eco-paleis voor de Mensheid’ dat Turkije wereldwijd zal onderscheiden als leider in gezond verouderen.

Turkije is een aantrekkingspunt in gezondheidstoerisme met zijn aard, technische infrastructuur en cultureel erfgoed, onderstreepte Aydın.

Verwijzend naar de World Aging Summit – gehouden in Turkije in 2005 met de deelname van ongeveer 1.000 prominente mensen, waaronder president Recep Tayyip Erdoğan – zei Aydın dat Turkije naar verwachting de nieuwe hub voor gezond ouder worden zal zijn.

“De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) woonde toen ook de top bij en vertelde ons dat Turkije het middelpunt van gezond ouder worden zou moeten zijn. Na de top hebben we hard gewerkt om dit waar te maken en onze mouwen opgerold voor de World Healthy Aging Assembly Expo 2022.”

Sultana Mariam Amor, de oprichter van WCH, vertelde aan een grote Turkse nieuwsdienst dat het project ook gepland is om te starten in Oeganda, Cambodja en de Filippijnen. Het Eco-paleis heeft in elk land een andere rol, afhankelijk van de behoefte, merkte Amor op.

“Op de Filippijnen hebben we ons eco-paleis ontworpen naar aanleiding van het recente incident in Marawi, dat door terreurgroep Daesh (ISIS) is bezet. Daardoor hadden ongeveer 20.000 ontheemde gezinnen een permanent huis nodig.”

“We zullen reageren op de noodgevallen in dergelijke landen, terwijl in Turkije de ouderen van de lagere inkomensgroep voor ons de prioriteit hebben”, vertelde Amor.

Ze zei dat hun partnerschap met WHAC gezond ouder worden bevordert, wat ook wordt bevorderd door president Erdoğan. Amor zal het project ook promoten in Turkije als de huidige ambassadeur van gezond ouder worden van het programma.

“Het eco-paleis wordt een centrum voor gratis onderwijs, gezondheidszorg, levensonderhoud, cultuur en kunst voor de mensheid. Dit gebied van ecotoerisme, waar ouderen tijd zullen doorbrengen om een ​​gezond leven te leiden, draagt ook economisch bij aan het land”, sprak Amor.

Ze benadrukte dat het doel is om op tafel te gaan zitten met de regeringen en de particuliere sector voor het land dat zal worden gebruikt voor het eco-paleis en ook voor commerciële doeleinden waar mensen en investeerders van het land ook samenwerkingen kunnen aangaan. “Alle eco-paleizen vallen onder ecotoerisme waar mensen kunnen komen en reizen. Dit zal daar voor extra inkomen zorgen.”

Ouderen

Er zijn vandaag ongeveer 962 miljoen mensen ouder dan 60 jaar – meer dan het dubbele van het aantal in 1980.

Tegen 2050 zal dit aantal opnieuw meer dan verdubbelen tot bijna 2,1 miljard. Deze toename van de oudere bevolking, samen met dalende geboortecijfers, betekent dat er in het midden van deze eeuw meer mensen ouder dan 60 jaar zullen zijn dan mensen onder de 15 jaar.

Ouderen bieden een enorme kans voor bijna elke branche. Consumenten staan ​​voor nieuwe uitdagingen die bedrijven kunnen helpen oplossen. Door deze uitdagingen aan te gaan, kunnen bedrijven nieuwe markten voor hun producten en diensten bouwen en tegelijkertijd sociale waarde creëren.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 24-11-2019

Nov 24, 2019
Loading posts...