<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Mar 23, 2019

Turkije wordt wereldspeler in defensie-industrie

Turkije wordt een wereldwijde speler in de defensie-industrie met zijn unieke ontwerpen en geavanceerde technologie, zei de Turkse president zaterdag. Het land is in de eindfase van een nieuw ontworpen grote gewapende volautomatische militaire drone met eigen raketten.

President Recep Tayyip Erdoğan’s opmerkingen kwamen op een gezamenlijke verkiezingsrally met de leider van de Nationalistische Bewegingspartij Devlet Bahçeli in de hoofdstad Ankara voorafgaand aan de lokale verkiezingen van 31 maart.

In 2018 steeg de export van de lucht- en ruimtevaartindustrie in Turkije met 17 procent. Volgens de gegevens van de Turkse assemblee van exporteurs (TIM) lag de export van de sector vorig jaar boven het doel van 2 miljard dollar en bereikte daarmee een recordniveau van 2,035 miljard dollar.

Terwijl de klok tikt naar de lokale verkiezingen op 31 maart, ziet Turkije dagelijks campagnebezoeken en toespraken van kandidaten en politieke leiders. In totaal nemen 12 politieke partijen deel aan de lokale verkiezingen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 23-03-2019

Mar 23, 2019
Loading posts...