<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Apr 17, 2019

Turkije zal Bosnië altijd en overal blijven steunen

Turkije zal Bosnië en Herzegovina blijven steunen op elk gebied, met name voor integratie met Europese en Atlantische instellingen, zei de vicepresident van Turkije woensdag.

Tijdens het 10e Sarajevo Business Forum onder het motto “één regio één economie” zei Fuat Oktay dat Bosnië en Herzegovina de trieste dagen achter zich heeft gelaten en een centrum van aantrekkingskracht wordt in Zuidoost-Europa.

“Het land begint een merk te worden onder investeerders”, zei Oktay. “Het is tijd om van Sarajevo een aantrekkingspunt te maken voor economische en financiële projecten.”

De belangrijkste elementen die het land vandaag nodig heeft zijn eenheid, solidariteit en meer investeringen”, vertelde de Turkse viceminister. Hij benadrukte dat investeringen zorgen voor werkgelegenheid, duurzame economische groei en ontwikkeling.

“Economische ontwikkeling is van vitaal belang voor het samenleven en de vrede in de regio”, zei hij. “Evenzo zijn politieke stabiliteit en superioriteit van het recht de voorwaarden voor economische ontwikkeling.”

Om regionale vrede en stabiliteit te behouden, zei Oktay dat er behoefte is aan een sterke dialoog op politiek gebied. “We moeten ook meer economische afhankelijkheid creëren en de sociaal-culturele interactie tussen onze mensen bevorderen.”

Oktay wees op de gemeenschappelijke belangen en waarden en zei dat het de wens van Turkije is om ervoor te zorgen dat alle actoren in de regio samenwerken om de problemen op te lossen.

“We zijn ons ervan bewust dat dit kan worden bereikt door de regionale samenwerking te stimuleren.” In dit verband zal Turkije zijn beste inspanningen blijven tonen in zowel bilaterale als multilaterale platforms, aldus de Turkse vicepresident.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – SARAJEVO | Gepubliceerd: 17-04-2019

Apr 17, 2019
Loading posts...