<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Mar 15, 2021

Turkije zal eigen coronavaccin wél met arme landen delen

Turkije streeft naar een eigen coronavaccin tegen het einde van 2021, liet de minister van Industrie en Technologie van het land maandag weten.

Minister Mustafa Varank zei tijdens een samen met de EU georganiseerd evenement dat Turkije zal beginnen met het testen van het eigen vaccin bij mensen na toestemming van het Turkse medicijnagentschap TITCK.

“Voor de drie vaccinkandidaten – inactief, VLP en adenovirus-gebaseerd – heeft TITCK de aanvragen ontvangen”, benadrukte hij.

De Turkse minister merkte op dat het proces lang zal duren en zei dat er een “vaccinoorlog” in de wereld gaande is en dat arme landen geen vaccins krijgen.

“Daarom weten we dat het vaccin dat we zullen ontwikkelen een belangrijk succes zal zijn in de strijd tegen de coronapandemie die nog vele jaren zal aanhouden. We bereiden ons voor om dit [eigen vaccin] met andere landen te delen.”

Meerdere Turkse universiteiten werken aan de coronaprik van eigen bodem. “Een van de professoren in Kayseri voert momenteel bijvoorbeeld de fase 2-studie uit van een kandidaat-vaccin en staat op het punt over te gaan naar fase 3.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 15-03-2021

Mar 15, 2021
Loading posts...