<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Dec 23, 2016

Turkije zeer bezorgd om situatie in Nederland

De politieke druk op Turkse Nederlanders wordt door Turkije met grote bezorgdheid gevolgd.

Dat meldt het Turkse parlementslid Mustafa Yeneroğlu, tevens voorzitter van de parlementaire onderzoekscommissie mensenrechten.

“We zijn zeer bezorgd vanwege de politieke druk op Turken in het land nu de verkiezingen van maart 2017 naderen”, laat Yeneroğlu weten. “Het is onbegrijpelijk en onverklaarbaar hoe Turken in Nederland doelwit zijn geworden van Nederlandse politiek, vooral na de mislukte couppoging op 15 juli.”

De Turkse commissievoorzitter mensenrechten is ook niet vergeten hoe Nederlandse politici zich hebben gedragen na de mislukte couppoging. “In plaats van het tonen van medeleven voor deze verschrikkelijke gebeurtenis in Turkije, hebben politici van Nederland, dat bekend zou moeten staan om zijn multicultureel model, gekozen om druk uit te oefenen op de Turken in het land.”

Daarnaast zijn Turks-Nederlandse organisaties niet serieus genomen in het Nederlandse parlement. “Helaas wordt het gevoel van maatschappelijke betrokkenheid van mensen met een Turkse oorsprong ondermijnd.”

Nederlandse politici

Yeneroğlu meldt dat sommige politici in Nederland ver zijn van de realiteit. Dat is bekend geworden na discussies over Diyanet in Nederland. “We zien hoe men discussies voert over de rug van Diyanet, ondanks wederzijds bepaalde zaken en overeenkomsten. De politici zijn niet reëel bezig. Het is bekend hoe Diyanet in Nederland bijdraagt aan de samenleving. Het is in het belang van Nederland om constructief dialoog te voeren met Diyanet, in plaats van uitsluiting.”

PVV

De ‘zogenaamde vrijheidspartij’ PVV is een gevaar voor de overige Nederlandse politieke partijen en is gif voor de Nederlandse samenleving, zegt Yeneroğlu. “Het PVV-partijprogramma bestaat uit cultureel racisme. Alle Nederlandse politieke partijen zijn daardoor geconfronteerd met de dreiging van rechts populisme.”

Betrekkingen

In plaats van het versterken van vrijheden en het tegengaan van onderdrukkende politiek, wordt met populistische debatten in Nederland draagvlak gecreëerd voor extreemrechts. “Ondanks dat denk ik dat Diyanet en Turks-Nederlandse organisaties zich zullen blijven inzetten voor de samenleving. Want zij dragen ook bij aan de betrekkingen tussen Turkije en Nederland”, aldus Yeneroğlu.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | Gepubliceerd: 23-12-2016

Dec 23, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...