<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Nov 19, 2023

Turkije zet 2.000 advocaten in tegen Israël

Turkije heeft meer dan tweeduizend advocaten ingezet om processen te starten tegen de wandaden van de Israëlische regering in Gaza.

Dat liet de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan zaterdag weten tijdens een bijeenkomst in Istanbul.

De Turkse leider beschouwt de Israëlische daden in Palestina als genocide en “daardoor zal gedaan wat gedaan moet worden”. “Op dit moment maken zich meer dan tweeduizend advocaten op om de aanklachten, overal waar nodig is, te starten. Turkije zal dit op de voet volgen het hierbij niet laten.” Israël zal boeten voor zijn misdaden in Palestina, de meer dan 12.000 doden, benadrukte hij. “De leider van die terroristische staat [Netanyahu] zorgt ervoor dat het volk van Israël in opstand komt.”

Ook haalde de Turkse president uit naar een oppositiepartijleider in het Turkse parlement, die “als de buikspreekpop van Netanyahu fungeert”. “Ook zij zullen nog op hun plek worden gezet. Niemand mag en zou in dit parlement net als Netanyahu mogen spreken.”

Naast Turkije bereiden ook andere landen aanklachten bij het Internationaal Gerechtshof tegen Israël voor, ondanks dat Israël dat belangrijkste gerechtelijke orgaan binnen de Verenigde Staten niet erkent en het humanitair oorlogsrecht, samen met internationale verdragen, aan zijn laarzen lapt.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 19-11-2023

Nov 19, 2023
Loading posts...