<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Aug 19, 2019

Turkije zet drie burgemeesters uit functie

Het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de drie HDP-burgemeesters van de steden Diyarbakır, Mardin en Van uit hun functie ontheven vanwege vele activiteiten gerelateerd aan terrorisme en illegale praktijken.

De burgemeesters Bedia Özgökçe Ertan, Selçuk Mızraklı en Ahmet Türk zijn allen vervangen vanwege een lange lijst met vermeende terreurpraktijken. Zo zou er openlijk aan terreurpropaganda gedaan zijn, gemeentegeld zijn doorgesluisd naar terreurgroep PKK en diens handlangers en uitvaartdiensten van terroristen zijn bijgewoond.

Ook zijn maandag tijdens grootschalige politieacties in een onderzoek naar terreurgroep PKK 418 personen in 27 provincies opgepakt.

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan waarschuwde eerder dat toekomstige burgemeesters vervangen kunnen worden als ze banden hebben met terreurgroep PKK.

De plaatsvervanger van Diyarbakır, gouverneur van die provincie Hasan Basri Güzeloğlu, verklaarde maandag dat de Turkse regering veel klachten heeft ontvangen van inwoners van Diyarbakır omdat de HDP-gemeente niet aan zijn verplichtingen heeft voldaan. Hij vindt “het een eer om de inwoners van Diyarbakır snel te dienen met diensten die zijn vertraagd of geblokkeerd”.

Ook was de maat helemaal vol toen de HDP-burgemeester van Diyarbakır besloot de bouw van vier moskeeën te annuleren en te slopen en een straatnaam ter nagedachtenis van een metgezel van profeet Mohammed besloot te vervangen met de naam van een veroordeelde terrorist. Burgers reageerde woedend in interviews en riepen de Turkse regering op tot maatregelen.

Turkse autoriteiten hebben maandag ook een deel van de vele bewijzen met media en het volk gedeeld.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 19-08-2019

Aug 19, 2019
Loading posts...