<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Feb 15, 2017

Turkije zet Qatar in lijst ‘echte’ trouwe bondgenoten

Qatar heeft met name tijdens en na de couppoging in Turkije aangetoond een echte trouwe bondgenoot te zijn. Dat heeft Qatar altijd gedaan, ook tijdens lastige tijden. Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan woensdag tijdens zijn staatsbezoek aan Qatar.

“We kunnen de steun van Qatar op 15 juli en erna zeker niet vergeten. De betrekkingen worden met de dag sterker”, liet Erdoğan weten. “We hebben, nu we nauwer samenwerken, recent in Doha en Trabzon dertig overeenkomsten gesloten.”

Turkije zet Qatar in lijst echte trouwe bondgenoten5

Vrede

Turkije en Qatar zullen zich beide inzetten voor vrede in de regio, het Midden-Oosten, gaf de Turkse president aan. “Deze twee landen doen al veel tegen terreur. Ik roep broederlanden in de regio op tot een betere samenwerking. Laten we samen strijden tegen terrorisme.”

Turkse militairen zijn sinds oktober 2015 op Qatarese grondgebied voor militaire opleidingen en oefeningen. Beide landen zullen hierna nog nauwer samenwerken, is aangegeven.

Turkije zet Qatar in lijst echte trouwe bondgenoten2

De marine en luchtmacht van Qatar hebben recent Turkse (defensie)producten gekocht zoals patrouilleboten (LEES meer) en een vliegsimulator. (LEES meer)

School

Tijdens het staatsbezoek is woensdag ook een Turkse school in Qatar geopend, gebouwd op een oppervlakte van 10 duizend vierkante meter. De school is op initiatief van de Turkse president gebouwd, melden presidentiële bronnen.

Turkije zet Qatar in lijst echte trouwe bondgenoten6Turkije zet Qatar in lijst echte trouwe bondgenoten11

Aardgas

Qatar toonde zijn ware vriendschap met Turkije ook tijdens een dreigende gascrisis met Rusland. “Broederland Turkije krijgt zoveel aardgas als het wil”, werd toen gezegd. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – DOHA | Gepubliceerd: 15-02-2017

Feb 15, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...