<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Feb 06, 2017

Turkije ziet banden met Emiraten versterken

Nu de Turkse export naar de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) vorig jaar met 77 procent is gestegen, zijn beide kanten het met elkaar eens de banden nog verder te versterken.

Dat laat de Turkse ambassadeur in Abu Dhabi, Can Dizdar, weten nu de VAE en Turkije na zes jaar bij elkaar komen voor een tweedaagse economische top in Ankara. Namens de Emiraten is de minister van Economische Zaken, Sultan Al Mansouri, aanwezig.

“De handelsoverschot van 1,7 miljard dollar met de VAE heeft goed bijgedragen aan het tekort op de lopende rekening van Turkije, dat is rechtgezet. Het handelsvolume van Turkije en VAE is vorig jaar met 36 procent gestegen naar meer dan 9 miljard dollar”, meldt Dizdar. “We bieden veel kansen aan bedrijven; er is een groot potienteel.”

Toerisme

Naast bedrijven tonen toeristen uit de Emiraten veel interesse in Turkije. “Er vliegen wekelijks honderd vliegtuigen tussen Turkije en VAE. Zij, de jaarlijkse 300.000 toeristen uit VAE, tonen steeds meer interesse voor Istanbul, Bursa, Yalova en de Zwarte Zee-regio. We verwachten in 2017 meer toeristen uit de VAE naar Turkije”, aldus Dizdar.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 06-02-2017

Feb 06, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...