<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 07, 2018

Turkije ziet grootste afname terrorisme in Europa

Turkije heeft vorig jaar de grootste daling van terrorisme in Europa meegemaakt, blijkt uit een wereldwijde ranglijst voor terrorisme.

Volgens de Global Terrorism Index 2018 zijn de dodelijke slachtoffers door terreur en aanslagen in het land gedaald van 659 in 2016 naar 123 vorig jaar. Over heel Europa daalde de sterfte door terreur met 75 procent.

De lijst op basis van 163 landen is vrijgegeven door het in Australië gevestigde Think Tank Institute for Economics and Peace.

Turkije veegt steeds succesvoller terreurgroepen op eigen bodem van de kaart. De aanwezigheid van terreurgroepen Daesh en PKK daalde met 81 procent.

De dodelijkste terreuraanval in 2017 in Turkije was door een gewapende aanval op een nachtclub in Istanbul  tijdens oudejaarsavond. Daarbij kwamen 39 mensen om het leven.

In zijn meer dan dertig jaar durende terreurcampagne tegen Turkije is de PKK – door Turkije, de VS en de EU erkend als terroristische organisatie en op de terrorismelijst geplaatst – verantwoordelijk voor de dood van ongeveer 40.000 mensen, inclusief vrouwen en kinderen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 07-12-2018

Dec 07, 2018
Loading posts...