<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Nov 02, 2016

Turkije’s lesje persvrijheid: ‘Niet roddelen over Turkije, kom praten’

Het is niet gepast dat de Verenigde Staten en Europa vanuit hun stoel roddelen over Turkije.

Dat zei de Turkse vicepremier Mehmet Şimşek in een interview met de tv-kanaal Bloomberg HT.

“Ik zeg dit altijd. Kom erover praten. Laten we dialoog voeren en elkaar beter begrijpen”, sprak Şimşek over de beschuldigingen die Turkije ontvangt over de persvrijheid.

“Natuurlijk is persvrijheid essentieel in een democratie. Het is zelfs de belangrijkste component daarvan. Daar is geen twijfel over mogelijk. Maar dit is ook de waarheid: de wereld accepteert geen terreurpropaganda meer. Laten we dit nu eens begrijpen”, legde de Turkse vicepremier uit.

“FETO is een terreurgroep, we hebben hun wilde couppoging gezien. Over de PKK hoef ik het niet te hebben, iedereen weet dat zij een terroristische afscheidingsbeweging zijn. Het is onacceptabel dat er daarover propaganda wordt gevoerd. Het is onacceptabel dat onze burgers dit gif binnenkrijgen”, waarschuwde Şimşek.

Misverstand

Turkije krijgt steeds de aantijging dat ‘kritische kranten’ worden gesloten, terwijl het land enkel aanklachten behandelt tegen mediagroepen, die als hun schuld wordt bewezen en bijvoorbeeld duidelijk terreurpropaganda voeren, de nodige straffen krijgen opgelegd.

Daarom heeft Turkije het moeilijk, gaf de vicepremier aan. “Wij willen echt niet dat de mond van sommige ‘media’ worden gesnoerd. Ons doel is het tegengaan van terreurpropaganda. Als iemand strafbare feiten pleegt, zal de rechter ingrijpen. Er lopen op dit moment gerechtelijke procedures”, aldus Şimşek.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 02-11-2016

Nov 02, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...