<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Jun 06, 2015

Turkish Airlines 50 jaar in Nederland

Turkish Airlines heeft in de afgelopen dagen zijn 50-jarig jubileum gevierd in Nederland

In 1965 landde het eerste toestel van Turkish Airlines op Amsterdam Schiphol Airport. Toen moest men het doen met twee vluchten per week, nu zijn dat er 42.

webfqewsacdx

Het jubileum is grootschalig gevierd met enkele honderden gasten. Ook waren de Turkse Ambassadeur Sadik Arslan, de Turkse Consul-Generaal in Rotterdam Togan Oral en de Turkse Consul-Generaal in Deventer Zafer Ateş aanwezig op het evenement.

Ahmet Şahin, General Manager van Turkish Airlines in Amsterdam, gaf in zijn toespraak aan trots te zijn dat Turkish Airlines heeft mogen bijdragen aan het verstevigen van de band tussen Nederland en Turkije.

web13rfweqdcsaxz

“Vorig jaar hebben we het 50-jarig jubileum van de Turkse gastarbeiders in Nederland gevierd. Nu doen we dat met Turkish Airlines in Nederland. Het moge duidelijk zijn dat Turkish Airlines hier zijn succes grotendeels te danken heeft aan onze burgers in Nederland. In 1965 had de luchtvaartmaatschappij 9 vliegtuigen die 409 duizend mensen per jaar vervoerde. Nu heeft Turkish Airlines 277 vliegtuigen en heeft vorig jaar 54,7 miljoen passagiers naar 274 bestemmingen vervoerd. Nu behoort Turkish Airlines tot de toppers van de wereld.”

Turkish Airlines heeft in de afgelopen jaar 522 duizend passagiers vervoerd vanaf Amsterdam Schiphol Airport.

web13rfdqwecsa

web23fqewcsad web231rfqdwecsaweb23fqewcdsa

(Een klein leger obers en serveersters van de Turkse Birbey Restaurant kwam aan de pas om het jubileum van Turkish Airlines succesvol te laten verlopen)

 

© Turksemedia.nl | AA – The Hague

 

Jun 06, 2015
Loading posts...