<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jun 26, 2022

Turkish Airlines als ’s werelds eerste airline in duurzaamste klasse

De nationale luchtvaartmaatschappij van Turkije is bekroond met het eersteklas certificaat van de wereldluchtvaartorganisatie IATA voor milieumanagement.

Turkish Airlines is de eerste luchtvaartmaatschappij die rechtstreeks het Stage 2-certificaat van het IATA Environmental Assessment Program (IEnvA) heeft ontvangen, verklaarde de persdienst deze week.

IEnvA is een vrijwillig programma gebaseerd op principes in overeenstemming met milieuverplichtingen en een verbintenis om het milieubeheer voortdurend te verbeteren.

Ahmet Bolat, voorzitter van de raad van bestuur en het uitvoerend comité van de Turkse vlaggendrager, ontving het certificaat namens Turkish Airlines op de jaarlijkse algemene vergadering van de IATA en de World Air Transport Summit, gehouden in Doha (Qatar) tussen 19 en 21 juni.

In het op duurzaamheid gerichte programma, waarin IATA luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld controleert onder acht verschillende rubrieken en 92 vereisten, worden bedrijven beoordeeld op hun leiderschap, milieubeheerplannen, systeem en documentatie en ontwikkelingsactiviteiten.

“Naast het vervoeren van passagiers tussen continenten, dragen we vandaag de culturele, ecologische en economische waarden van onze wereld naar onze toekomst. Terwijl we dit doen, richten we ons op hoe we vandaag minder kunnen consumeren en onze toekomst kunnen beschermen in al onze activiteiten”, sprak Bolat.

“Als eerste luchtvaartmaatschappij die rechtstreeks het Stage 2-certificaat behaalt, wat het hoogste niveau in het IEnVA-programma vertegenwoordigt, ontworpen door IATA als het Environmental Management System-model dat specifiek is voor de luchtvaartindustrie, tonen we ook onze vastberadenheid in dit opzicht.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 26-06-2022

Jun 26, 2022
Loading posts...