<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Sep 26, 2017

Turkish Airlines bekroond met vijf sterren

De bekende Airline Passenger Experience Association (EPAX) heeft de Turkse luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines met vijf sterren bekroond. Het is voor het eerst dat Turkish Airlines het hoogst haalbare plaatsje op het podium betreedt.

De prijzen zijn in Californië tijdens een ceremonie in ontvangst genomen, laat de persafdeling van Turkish Airlines weten.

De Turken kregen de onderscheiding vanwege de service, maaltijden aan boord en de exclusieve lounges voor frequente vliegers en business class passagiers.

Prijzenregen

Turkish Airlines heeft in de afgelopen jaren een groot aantal prijzen in ontvangst genomen. Zo is het zesmaal op rij door Skytrax verkozen tot beste luchtvaartmaatschappij van Europa, is het al negen jaar de beste maatschappij van Zuid-Europa en kreeg vier jaar, waaronder ook 2017, de onderscheiding beste maaltijden aan boord.

De lounge in Istanbul, groter dan sommige vliegvelden, kreeg in 2015 de onderscheiding ‘s werelds beste exclusieve ontvangstruimte. De Turkse luchtvaartmaatschappij serveert volgens internationale beoordelaars ook al drie jaar, van 2015 tot en met 2017, de beste maaltijden in lounges.

“Het ongekende comfort, gemak en service die we bieden is wat ons onderscheidt van onze concurrenten”, reageert de Turkse bestuursvoorzitter İlker Ayci. “We zullen op dit gebied de standaarden blijven zetten.”

Vloot

De Turkse luchtvaartmaatschappij heeft 328 vliegtuigen (passagiers en vracht) in dienst die vliegen naar 300 bestemmingen in 120 landen, waaronder 251 internationale en 49 binnenlandse bestemmingen. Daarmee is het de maatschappij die naar de meeste bestemmingen ter wereld vliegt.

Passagiers

In augustus brak Turkish Airlines een historisch record. De bezettingsgraad van de vliegtuigen was nog nooit zo hoog als toen. De luchtvaartmaatschappij vervoerde 7,4 miljoen passagiers in augustus, 14,3 procent meer dan dezelfde maand vorig jaar.

Vorig jaar vervoerde Turkish Airlines 62,8 miljoen passagiers, 2,5 procent meer dan een jaar eerder.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 26-09-2017

Sep 26, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...