<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 26, 2019

Turkish Airlines en VN bevorderen vrede en tolerantie tussen landen

De nationale luchtvaartmaatschappij van Turkije en de VN zijn deze week overeengekomen een ​​platform te creëren voor interculturele dialoog en samenwerking via sportactiviteiten.

De overeenkomst is op hoofdkantoor van de VN in New York ondertekend door İlker Aycı, voorzitter van Turkish Airlines en Miguel Angel Moratinos, hoge vertegenwoordiger van de Alliantie van beschavingen van de VN.

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan en VN-secretaris-generaal Antonio Guterres woonden de ceremonie ook bij.

Het project “Sports for Peace Awards” zal onderzoeken hoe sport mensen over de hele wereld verenigt en inspireert en vreedzame samenlevingen bevordert.

“Sport heeft een sterke verenigende kracht op verschillende samenlevingen en gemeenschappen van over de hele wereld”, verklaarde Aycı.

Hij merkte ook op dat Turkije met deze activiteiten 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen voor 2030 zal kunnen behalen.

Als onderdeel van het project organiseert Turkish Airlines een prijsuitreiking om inspanningen van individuen te erkennen om vrede te bevorderen door middel van sport.

“… prominente namen uit sport-, kunst- en zakelijke werelden samen met opinieleiders zullen worden samengebracht om de ogen van de wereld te richten op wereldwijde kansen en uitdagingen”, aldus de Turkse vlaggendrager.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – NEW YORK | Gepubliceerd: 26-09-2019

Sep 26, 2019
Loading posts...