<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Apr 05, 2017

Turkish Airlines helpt Somalië én de wereld

Een vrachtvliegtuig van Turkish Airlines met aan boord 65 ton babyvoeding heeft woensdag de Somalische hoofdstad Mogadishu bereikt. De Turkse Airbus A330 Freighter genaamd ‘Firat’ is ceremonieel ontvangen door Somalische ministers.

“Het Turkse volk zal de Somaliërs blijven steunen. Wij zijn hier al sinds 2011”, sprak de Turkse ambassadeur in Mogadishu Olgan Bekar tijdens de ceremonie. “We bedanken de donateurs. We zijn trots dat Turkish Airlines onderdeel is geworden van de hulpactie.”

Bekar benadrukte ook dat de Turkse luchtvaartmaatschappij sinds 2012 [als enige] naar Somalië vliegt en de deur naar de wereld opent voor het Somalische volk.

Turkish Airlines helpt Somalië én de wereld2

Voorzitter afdeling Communicatie van Turkish Airlines, Seda Kalyoncu, vertelde dat de sterke band tussen Turkije en Somalië zijn vruchten begint af te werpen.

“Turkish Airlines, de Turkse regering en Turkse hulporganisaties zijn al langer bezig met het helpen van Somalië. De Turkse president Erdoğan is in de afgelopen jaren vaak in Somalië geweest. Turkse bedrijven bouwen aan de infrastructuur van Somalië”, sprak Kalyoncu en beloofde ook nog iets: “Wij beloven mee te doen aan hulpacties en campagnes voor Somalië en zullen ervoor zorgen dat de hulpgoederen Somalië bereiken.”

Turkish Airlines helpt Somalië én de wereld3

Hulpactie

De Turkse luchtvaartmaatschappij kreeg een oproep van beroemdheden om Somalië, dat te kampen heeft met hongersnood en droogte, te helpen. De actie is ook gesteund door Hollywood-acteurs.

Turkish Airlines helpt Somalië én de wereld7

Binnen 22 uur haalde een campagne op sociale media een miljoen dollar op voor de Somaliërs. De teller liep daarna snel op tot 2,4 miljoen dollar, afkomstig van 80.000 donateurs uit 125 landen.

Beroemdheden vroegen Turkish Airlines om de voedselpakketten naar Somalië te vliegen. De nationale luchtvaartmaatschappij van Turkije, die naar de meeste Afrikaanse bestemmingen ter wereld vliegt en bekend is om zijn hulp aan Somalië, stemde gelijk in.

Turkish Airlines helpt Somalië én de wereld8

Turkije

De Turkse hulp is vele malen groter dan het transport namens de wereld van de 65 ton babyvoeding. Afgelopen zondag maakte de Turkse vicepremier Veysi Kaynak vanuit Mogadishu bekend dat de Turkse organisatie voor samenwerking en coördinatie TIKA en de Turkse hulporganisatie AFAD 380 ton voedsel heeft verspreid en tijdens zijn bezoek voor ruim 30 miljoen dollar aan hulpgoederen, waaronder tientallen werkmachines en vrachtwagens, heeft afgeleverd aan Somalische autoriteiten.

Turkish Airlines helpt Somalië én de wereld4

“Dit is deel een”, zei Kaynak en kwam met de aankondiging van een nog grotere hulpactie: “Binnen een maand zal er een Turks hulpschip met aan boord 11.000 ton humanitaire goederen, bestemd voor 12.000 Somalische families, de kust van Somalië bereiken.”

Turkish Airlines helpt Somalië én de wereld5

Turkije heeft ook een modern ziekenhuis en een gezondheidsinstituut geopend in Somalië. “De Somaliërs zullen nooit vergeten wat Turkije voor ons allemaal doet”, aldus een Somalische minister. (LEES meer + foto’s)

Turkish Airlines helpt Somalië én de wereld6

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – MOGADISHU | Gepubliceerd: 05-04-2017

Apr 05, 2017
Loading posts...