<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
May 20, 2022

Turkish Airlines koopt nieuwe grote vliegtuigen

Turkish Airlines gaat zes nieuwe grote vliegtuigen aanschaffen, is deze week bekendgemaakt aan de investeerders. Het gaat om het modernste passagiersvliegtuig van deze tijd, de Airbus A350-900.

De nieuwe prestigieuze toestellen worden relatief snel, al in 2022 en 2023, geleverd aan de Turkse vlaggendrager, die al met de A350 vliegt. In 2018 werd een order geplaatst voor 25 exemplaren, waarvan een deel is geleverd. Ook werd destijds een bijna gelijk aantal Boeing 787 Dreamliners, de verlengde versie -9, besteld bij aartsrivaal Boeing van Airbus.

Er zijn berichten dat Airbus splinternieuwe A350’s die het recent voor het Russische Aeroflot heeft gebouwd (en zou bouwen) en niet heeft kunnen leveren vanwege de situatie in Oekraïne, wellicht aan de Turken heeft aangeboden.

Turkish Airlines heeft een relatief jonge en grote vloot van, per mei 2022, in totaal 372 vliegtuigen. De nationale luchtvaartmaatschappij van Turkije vliegt naar de meeste bestemmingen ter wereld en is zesmaal verkozen tot beste luchtvaartmaatschappij van Europa. In de wereldtop bevinden de Turken zich ook heel hoog en zijn diens maaltijden aan boord vaker bekroond tot de beste ter wereld.

De dure Airbus A350 heeft een bredere cabine en is een van de meest comfortabele vliegtuigen aller tijden.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC – AA | Gepubliceerd: 20-05-2022

May 20, 2022
Loading posts...