<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Feb 01, 2016

Turkish Airlines legt de lat nog hoger

Turkish Airlines verwacht dit jaar 72 miljoen passagiers te gaan vervoeren. De inkomsten zullen stijgen tot 12,2 miljard dollar.

Dat laat topman İlker Aycı aan de pers weten tijdens de leveringsvlucht van een nieuw langeafstandsvliegtuig bestemd voor de Turkse luchtvaartmaatschappij.

“Vorig jaar hebben we 62 miljoen passagiers vervoerd. Dit jaar zal dat 72 miljoen worden. De inkomsten zullen stijgen tot 12,2 miljard dollar. Tel daar nog eens 5,5 miljard dollar bij op als we de dochterondernemingen ook meenemen in de berekeningen”, zegt de CEO van Turkish Airlines.

Boeing-Turkije

Aycı bevond zich samen met een delegatie in de Verenigde Staten om een samenwerkingsovereenkomst te tekenen met de Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing. Verwacht wordt dat Boeing meer zal gaan investeren in Turkije.

Tegelijkertijd werd ook de nieuwe Boeing 777-300ER opgehaald. “We groeien hard. We hebben als doel om voor 2023 de inkomsten te laten stijgen tot 30 miljard dollar. We hebben niet genoeg aan 450 vliegtuigen”, meldt Aycı.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – SEATTLE

 

Feb 01, 2016
Loading posts...