<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Dec 25, 2018

Turkish Airlines maakt droom Colombiaanse waar

De 32-jarige Colombiaanse Alejandra Maria Gomez Rozo droomde altijd ervan om als piloot de hele wereld rond te vliegen. Haar droom kwam uit bij de nationale luchtvaartmaatschappij van Turkije, die naar de meeste bestemmingen ter wereld vliegt.

“Ik koos voor Turkish Airlines om de wereld te verkennen”, zegt Gomez in een exclusief interview. “Ik had al eerder wat gehoord over Turkije. Toen ik als Boeing 777-piloot een overstap moest maken van mijn oude, reorganiserende, vliegmaatschappij en had gesolliciteerd bij meerdere bedrijven, was Turkish Airlines de me als eerste terugbelde. Dat was zo geweldig.”

De Colombiaanse piloot, die meer dan acht jaar vliegervaring heeft, voelde zich gelijk thuis in Turkije. “Ik voel me hier te midden van de wereld. Ik begon snel van alles te houden hier. Ik startte in april en kort daarna in mei begon Turkish Airlines naar Bogota te vliegen. Dat was een geweldig moment voor me: ik kon op en neer vliegen naar huis.”

“Istanbul is gigantisch en zit boordevol avontuur”, reageert Gomez over haar verblijf in Turkije. Ze houdt van alles die Istanbul te bieden heeft, “behalve het verkeer”. “Ik ben niet zo’n kebap-persoon, maar de Turkse karnıyarık is mijn favoriet”, zegt ze over de Turkse keuken.

Wel blijft het voor Gomez lastig om mensen ervan te overtuigen dat ze piloot is. “Dat komt blijkbaar door mijn fysieke eigenschappen. Ik ben zeer energiek en loop drie keer in de week tien kilometer hard in Istanbul. Laatst vroeg een vrouw met een 3-jarig kind naast haar in Bangkok of ik, in mijn uniform, echt piloot was. Ze wilden daarna met me op de foto.”

Sinds kort woont Gomez samen met haar moeder, een lerares, in Istanbul. “Mijn vader, een technicus, wilde graag piloot worden. Dat lukte hem toen niet in Colombia vanwege financiële redenen. Ik hielp hem mee met diverse reparaties, ook aan auto’s. Vliegtuigen zijn de perfecte machines.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 25-12-2018

Dec 25, 2018
Loading posts...