<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Sep 12, 2018

Turkish Airlines presenteert nieuwe uniformen cabinepersoneel

De nationale luchtvaartmaatschappij van Turkije heeft woensdag de nieuwe uniformen van het cabinepersoon gepresenteerd. Die wordt na de opening van de nieuwe luchthaven van Istanbul, de grootste ter wereld, in gebruik genomen.

“Geïnspireerd door veel klassieke elementen van Turks design en cultuur, bevatten de nieuwe uniformen traditionele patronen in ambachtelijk glaswerk, keramiek en kalligrafie met hedendaagse texturen en details”, verklaarde Turkish Airlines.

De collectie met een diep rood en antraciet grijs palet bevat hoeden, handschoenen, jurken, tassen en accessoires.

“Met behoud van traditionele elementen van Turks design en cultuur, zijn onze nieuwe uniformen professioneel en blijven ze trouw aan een cultuur van gastvrijheid, net als onze luchtvaartmaatschappij”, zei İlker Aycı, de bestuursvoorzitter van Turkish Airlines.

Het nieuwe uniform is ontworpen door de in Milaan gevestigde onafhankelijke modeontwerper Ettore Bilotta. Hij heeft de vormen en kleuren van de Bosporus gecombineerd met een nieuw “stroomdetail”.

“Ik wilde elementen uit traditionele kalligrafie en mozaïeken samenbrengen met de nieuwe interpretaties van Turkse motieven, die moderne lijnen benadrukken, in foulards en banden die een contrast en dualiteit weerspiegelen”, legde Bilotta uit.

De wereldberoemde Britse fotograaf en kunstenares Miles Aldridge maakte een fotocollectie van de nieuwe uniformen, die reeds op langeafstandsvluchten is getest.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 12-09-2018

Sep 12, 2018
Loading posts...