<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Sep 10, 2022

Turkish Airlines ’s werelds grootste netwerkmaatschappij

Turkish Airlines is in augustus ’s werelds grootste netwerkmaatschappij (network airline) geworden. De Turkse vlaggendrager pakte die titel door de grootste stoelcapaciteit op internationale routes aan te bieden.

De luchtvaartmaatschappij verhoogde zijn stoelcapaciteit in augustus met 14 procent ten opzichte van 2019, aldus een verklaring. Het aantal passagiers op vluchten van Turkish Airlines in juli en augustus overtrof het pre-pandemische niveau en bereikte 7,8 miljoen.

Ahmet Bolat, voorzitter van de raad van bestuur en het uitvoerend comité van Turkish Airlines, prees het succes van het bedrijf waarbij het aantal beschikbare stoelkilometers (ASK: Available Seat Kilometers), een maatstaf voor de passagierscapaciteit, op internationale routes en de algemene passagierscijfers, is verhoogd.

“Sinds augustus werden we ’s werelds grootste netwerkmaatschappij als het gaat om beschikbare stoelcapaciteit op internationale vluchten”, verklaarde hij.

Turkish Airlines vliegt naar de meeste bestemmingen ter wereld (340 in 129 landen) met een grote vloot van 388 vliegtuigen.

Champions League

Deze week werd ook bekend dat Turkish Airlines de officiële sponsor van de UEFA Champions League is geworden. Het gaat om een van de belangrijkste sponsoring in de Turkse sportgeschiedenis. De finale van de prestigieuze voetbalorganisatie zal op 10 juni 2023 worden gehouden in het Atatürk Olympisch Stadion in Istanbul.

Eerder was Turkish Airlines de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld die samenwerkte met de UEFA met haar officiële luchtvaartsponsoring in Euro 2016.

De nationale luchtvaartmaatschappij van Turkije heeft vele sportteams gesponsord, zoals Barcelona, Manchester United, Borussia Dortmund, Olympique Marseille en River Plate.

Recordwinst

Ook boekte de nationale trots van Turkije in de eerste zes maanden van dit jaar een recordwinst van 737 miljoen dollar. Het bleef niet bij een recordwinst. Nog nooit zag Turkish Airlines zoveel vliegtuigen tegelijk in de lucht en vloog de vlaggendrager gemiddeld genomen in 2022 als netwerkcarrier de meeste vluchten (1206) in Europa. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 10-09-2022

Sep 10, 2022
Loading posts...