<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
May 22, 2021

Turkish Airlines start lijndienst naar Turkistan: ‘De spirituele hoofdstad van de Turkse wereld’

Turkish Airlines is zaterdag als eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld van start gegaan met een nieuwe lijndienst tussen Istanbul en Turkistan in Zuid-Kazachstan. Turkistan wordt gezien als de spirituele hoofdstad van de Turkse wereld.

De ceremonie op de internationale luchthaven Hazret Sultan werd bijgewoond door de Turkse ambassadeur in Nur-Sultan, Ufuk Ekici, evenals Kazachse functionarissen en veel persleden. Het gloednieuwe Turkse toestel, een Airbus A321neo, is verwelkomd met een traditioneel watersaluut, aldus het Kazachse burgerluchtvaartcomité.

De Turkse ambassadeur reageerde dat “ze vandaag getuige zijn van een historische gebeurtenis”. “Vandaag maken we de eerste vlucht van onze nationale trots Turkish Airlines naar Turkistan mee. Dit is een nieuwe periode voor de betrekkingen tussen Kazachstan en Turkije.”

Ekici benadrukte dat Turkish Airlines de eerste internationale luchtvaartmaatschappij is die rechtstreeks naar Turkistan vliegt.

De Turkse luchtvaartmaatschappij voert vanaf nu één vlucht per week op deze route. Dat zal later uitgebreid worden naar wekelijks twee vluchten.

 

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 22-05-2021

May 22, 2021
Loading posts...