<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Mar 28, 2018

Turkish Airlines stuurt vanwege succes grotere vliegtuigen naar Schiphol

Turkish Airlines heeft het aantal widebody-vliegtuigen naar luchthaven Schiphol uitgebreid. Dagelijks worden voor de relatief korte vlucht niet twee, maar drie grote Airbus A330-300 toestellen op de route tussen Istanbul en Amsterdam ingezet.

Dat heeft de Turkse luchtvaartmaatschappij woensdag laten weten.

De grote toestellen bevatten internet aan boord en zijn geliefd vanwege ligstoelen in de businessclass, verklaart het vliegbedrijf.

Groei

De capaciteitsgroei volgt ook op positieve cijfers en groei van Turkish Airlines. Vorig jaar was het een recordjaar voor de luchtvaartmaatschappij.

In de eerste twee maanden van dit jaar was ook sprake van historische cijfers. Zo heeft de Turkse luchtvaartmaatschappij voor de eerste keer ooit de 5 miljoen-passagiersgrens voor februari doorbroken en een voor de maand februari ongekende laadfactor van 79,9 procent gerealiseerd. (LEES meer)

Schiphol

Dagelijks heeft Turkish Airlines vijf vluchten van en naar Schiphol. Het type grote vliegtuig dat Turkish Airlines nu driemaal naar Schiphol stuurt, wordt door andere maatschappijen normaliter voor vluchten naar verre bestemmingen, met vluchttijden van meer dan 10 uur, gebruikt. De veel grotere cabine wordt door passagiers als meer comfortabel ervaren.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 28-03-2018

Mar 28, 2018
Loading posts...