<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Jan 05, 2019

Turkish Airlines vervoert oudste passagier ooit tussen continenten

De nationale luchtvaartmaatschappij van Turkije heeft deze week zijn oudste passagier ooit tussen twee continenten gevlogen: een 102-jarige vrouw uit Nepal.

Samen met haar zoon en schoondochter, reisde Ang Phurba Sherpini vrijdag van Kathmandu naar Boston met een tussenstop op Istanbul’s Ataturk Airport.

Op de luchthaven in Turkije zei Sherpini, met haar zoon als tolk, dat haar vlucht comfortabel was toen ze vanuit Kathmandu in Istanbul aankwam in haar traditionele kleding. “Ik heb veel plezier beleefd aan het reizen in een Turkish Airlines-vliegtuig. Het vliegtuigpersoneel was erg aardig voor me”, zei ze.

Sherpini zei dat ze in de Verenigde Staten woont, maar naar de hoofdstad van Nepal reisde om haar 99-jarige zus te bezoeken. Ze liet ook weten dat ze tijdens de vlucht tussen Kathmandu en Istanbul het Turkse cabinepersoneel haar verjaardag vierde in het vliegtuig. Op de vraag waarom ze voor de vliegmaatschappij kozen, antwoordde de zoon dat het gezin er de voorkeur aan gaf om met Turkish Airlines te vliegen “omdat het de beste prijsaanbieding en verbinding aanbiedt”.

De luchtvaartmaatschappij is op de voorhand op de hoogte gebracht over de reisplannen met de 102-jarige passagier. “Het bedrijf heeft ons een speciale zitplaats (business class) aangeboden om de reis van mijn moeder te vergemakkelijken.”

Turkish Airlines, opgericht in 1933, vliegt naar de meeste bestemmingen ter wereld: meer dan 306 bestemmingen in 124 landen. De grote vloot bestaat uit 331 vliegtuigen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 05-01-2019

Jan 05, 2019
Loading posts...