<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Aug 30, 2017

Turkish Airlines vliegt Lufthansa voorbij, Istanbul haalt Frankfurt in

De nationale luchtvaartmaatschappij van Turkije heeft de Duitse luchtvaartreus Lufthansa ingehaald. De stoelcapaciteit van Turkish Airlines groeide afgelopen juli met 13,6 procent waarmee het nu in de top drie van Europa staat.

Dat melden de Turkse kranten Hürriyet en Sabah op basis van cijfers van de Europese luchtvaart, opgesteld door Routesonline.

Op de eerste en tweede plaats staan de budgetmaatschappijen Ryanair en Easyjet, die in juli dit jaar stoelcapaciteiten van respectievelijk 12.776.400 en 8.468.706 hebben aangeboden.

Dat betekent dat Turkish Airlines als normale luchtvaartmaatschappij volgens juli-cijfers de grootste stoelcapaciteit (7.213.851) van Europa heeft, schrijft luchtvaartdeskundige Uğur Cebeci in zijn stuk voor Hürriyet. Lufthansa en British Airways bleven steken op 6,7 en 4,3 miljoen.

Luchthavens

Luchthaven Istanbul Atatürk heeft in dezelfde maand Frankfurt van de derde plaats afgestoten: de Turkse luchthaven zag een groei van 10,3 procent en ging in die maand naar een luchthavencapaciteit van 3.799.957. Frankfurt (vierde) moest het in juli met ietsje minder doen: 3.794.977 (+ 5,1 procent), gevolgd door de nummer vijf Amsterdam Schiphol met 3.604.019 (+ 3,9 procent). Op de eerste en tweede plaats staan Londen Heathrow en Parijs (CDG) met 4,3 en 3,9 miljoen.

De vluchtroutes Istanbul-Izmir en Istanbul-Antalya doen het ook goed in de lijst en zitten in de top vijf grootste vluchtcapaciteit van Europa, meldt Hürriyet.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 30-08-2017

Aug 30, 2017
 • Ozturk

  Nu maar eens kijken of meneer Steker op deze feiten ook weer met een eigen alternatief staatje op de proppen kan komen…

 • Levooo1995

  Ben blij dat het als maar beter wordt🇹🇷🇹🇷

 • Ben Steker

  Goedemiddag mister Turkey euhhh heer Ozturk. Mooie cijfers ben blij voor u. Het scheel 514000 stoelen. Dat lijkt veel maar in luchtvaart kringen kan dit ook zo weer veranderen. Wat mij meer opvalt dat het zielige zinkende Schiphol op een vijfde plaats staat met maar 195938 verschil ! Hoe is dit in Godsnaam mogelijk ? We waren toch allang uitgerangeerd? Het afvoerputje van Europa ? Het kleine niets voorstellende Schiphol tegen het oppermachtige Atatürk? Ik val van verbazing van mijn stoel. De wonderen zijn de wereld dus toch nog niet uit. Er is nog hoop voor Nederland ! Slaap lekker heer Ozturk en droom maar fijn van u geweldige president in het beloofde land.

 • Deli Balta

  Wij worden nummer 1, knoop dit maar tussen je oren Steker

 • Ben Steker

  Ja en ik heb net uit betrouwbare bron vernomen dat Sinterklaas echt bestaat !
  In december dan maar gauw de schoen zetten.

 • Deli Balta

  Sinterklaas is jouw feest, niet de mijne

 • Ben Steker

  Klopt je bent ook geen echte Nederlander.

 • Deli Balta

  Jaja, en jij bent een vluchteling…

 • Ben Steker

  Als jij dat wil? ….prima ! Slaap lekker !

 • Ayhan

  bu dangalak ammon diye bir vluchteling vardi yeni isim almis kendine

 • Ayhan

  100% kan niet missen

 • Ozturk

  Het belangrijke verschil dat u onder het tapijt probeert te vegen: schiphol zit in een neerwaartse trend, en Atatürk (straks 3e luchthaven) in een sterk stijgende trend.
  Dit is het eerste kleine verschil, maar dat zal exponentieel uit elkaar groeien. Voor Nederland is dat omlaag.

 • Ozturk

  Omschrijf ‘een echte Nederlander’?
  Heb je dan samen kinderen met een Argentijnse en heb je een Duitse vader?

 • Ozturk

  Dat is wel zeker. U bedient zich van exact hetzelfde idioom en dezelfde retoriek.
  Maar goed, wij zijn wél democratisch en zolang u geen wetten overtreedt mag u hier uw kromme rechts-extremistische mening ventileren.

 • Ben Steker

  U in ieder geval niet meer met uw dikke dubbele agenda.
  Ga zo door met uw toneel uitvoering, prachtig.
  Doen het goede deze verhaaltjes.

 • Ben Steker

  Wat is zeker?
  Wat zeker is hier, dat iedereen maar even onder de zelfde noemer wordt geschoven als het niet aanstaat qua retoriek.
  Volgens de laatste Turkse traditie ook niet vreemd te noemen.

 • Ben Steker

  Lekker blijven dromen en de feiten anders weergeven.
  Komt goed !

 • Ozturk

  Heer Steker,

  U weet toch dat wij u kunnen traceren? Houdt u ons voor dom? Het feit dat wij u hier steeds opnieuw een kans geven om uw mening te ventileren komt niet omdat wij u niet van meet af aan in de gaten hebben, maar omdat onze democratische moraal ons voorschrijft mensen steeds opnieuw een kans te geven, in de hoop dat ze iets geleerd hebben en zich ditmaal wel in toom kunnen houden.
  Maar voor mensen met uw karakter is dat nu eenmaal erg moeilijk.

  Nog los van uw traceerbaarheid, bedient u zich van exact de zelfde terminologie, zelfde zinsbouw, zelfde idioom en ontploft u over exact dezelfde reeks onderwerpen. Met name Duitsland, Joden, nazi-nazaten en Haatpartij/Haatsmurf zijn termen waar u op los gaat, en steeds weer meent u verstand te hebben van economie. En tot slot nog uw gebruik van Google (Translator) waarmee u vooral veel verdraaide westerse informatie van foute websites en Wikipedia hier inkopieert.
  Zo doorzichtig allemaal.

  Gelukkig eindigt het steeds weer in gescheld, gedreig en het overtreden van de Nederlandse wet van uw zijde, waardoor u er uiteindelijk steeds weer uitgeknikkerd wordt (nóg een parallel trouwens).

 • Ozturk

  Geeft u nou eens antwoord op de vraag:
  Omschrijf ‘een echte Nederlander’?

  Ik vroeg u niet wat ik ben.
  Beantwoordt gewoon de vraag.
  Moeilijk is dat he?
  (omschrijf uzelf bijvoorbeeld, want volgens uzelf bent u ‘een echte Nederlander’ toch?)

Loading posts...