<< Terug naar home | Economie

Posted by Ak Ajans Nederland
Dec 09, 2016

Turkish Airlines vliegt verder: opnieuw meer passagiers

Turkish Airlines heeft dit jaar tussen januari en november drie procent meer passagiers vervoerd dan een jaar eerder.

Dat maakt de Turkse luchtvaartmaatschappij bekend.

In totaal vervoerde Turkish Airlines in elf maanden van dit jaar 58,3 miljoen passagiers. Vorig jaar was dat in dezelfde periode nog 56,6 miljoen.

Het aantal buitenlandse transitpassagiers steeg met 14,9 procent.

Het aantal beschikbare stoelkilometers steeg met 11,9 procent van 140,4 miljard naar 157,2 miljard. De bezettingsgraad daalde licht naar 74,5 procent.

Het aantal bestemmingen is toegenomen tot 292, waarvan 49 in Turkije en 243 in het buitenland.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 09-12-2016

Dec 09, 2016
 • Hakan Orbay

  De beuk erin.

 • Deli Balta

  Turkije moet KLM en Lufthansa ook kopen.

 • Ozturk

  Nou meneer Henk,
  Wat zal het deze keer zijn?
  Misschien kunt u wat zagen over de kleur van het tapijt op de vloer van de vliegtuigen van Turkish Airlines?

  Deze geweldige resultaten moeten ook nog in het licht bezien worden van de pijnlijke perikelen dit jaar in Turkije, zoals de bomaanslagen, de Coup en de vele toeristen die wegblijven naar aanleiding hiervan. En toch groeit Turkije en de Turkse economie en dat is ook wat wij hier al maandenlang betogen dat de Turkse economie niet kapot te krijgen is. Maar sommige hier op dit forum willen maar blijven benadrukken dat Turkije op de rand van de afgrond staat en vinden aanhangers in de gevangenis veel belangrijker dan de groeipercentages die ons worden voorgeschoteld door banken ratingbureaus en de Turkse regering. Maar met dit soort berichten wordt vanzelf duidelijk wie er gelijk heeft en wie er ongelijk heeft.

 • Henk

  Ik heb bij een eerder topic over Turkish Airlines al aangegeven dat ik noch met Turkish Airlines vlieg omdat ze mijn trips niet hebben en niet met KLM omdat ik voor korte trips beide te duuf vind. Wel heb ik intercontinetaal gevlogen met Air France, voordat ze KLM over namen. Binnen Europa maakt een budgetvlucht mij niet uit omdat je toch maar een uur in een vkiegtuig zit. Turkish is de beste Airline van Europa, maar kealiteit boeit mij weinig voor een korte vlucht, maar ik heb om een andere reden geen ervaring met Turkish Airlines, en mijn ervaring met KLM op een vlucht naar Londen was zeker niet slecht, maar gratis drinken en een sandwich trekken mij niet over de streep. Waren ze duurder, dan had ik dan voor Ryan of Easyjet gekozen. Als KLM of AirFrance failliet gaat vlieg ik met iets anders. Alle topmaatschappijen worden ondersteund door een nationale overheid. Ik vind het prettig dat mijn belastinggeld niet in KLM gestoken wordt omdat ik ern commercieel bedrijf geen overheidstaak vindt.

  Overigens, als Turkish goedkope vluchten aanbied op trips die ik maak, wil ik er best over nadenken om met hen te vliegen, maar als ik op afgelegen plaatsen kom (vaak hobbymatig in België en Duitsland) dan vind ik de ICE wel ern aantrekkelijke optie, mede om het gekoelde bier, dat smaakt aan de grond beter dan in de lucht.

  Ik heb geen hekel aan Turkije, maar de toon hier lijkt meer op de Pravda en wat u hier roept lijkt meer op een overtuigde NSDAP-er tijdens NAZI Duitsland dan iemand die een onafhamkelijke kijk op Turkije wil hebben. Ik kan kritisch zijn ip de EU en Nederland, maar u kunt dat gewoon niet over Turkije.

 • Deli Balta

  Nederland is zeepbel aan het worden. Hij knapt bijna. Turken zijn juist kritisch over Turkije, we zijn zorgvuldig in het kiezen van onze president. We hebben de beste gekozen met 52% een monsterzege voor president Erdogan in 2014.

  Je bent wel een racist, wees een vent en geef toe.

 • Ammon Teremun

  Dus als ik het goed begrijp wat u hier schrijft, heeft 48% niet voor Erdogan gekozen. Dat is toch bijna de helft van alle stemgerechtigden.
  Nog 1 tip aan u aangezien u ook een zeepbel fetisj heeft, koop eens een pak biotex, even in een emmer water gooien en flink spartelen.
  Hele mooie zeepbellen!

 • Deli Balta

  Nee de opkomst was 74%

Loading posts...