<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Apr 06, 2019

Turkish Airlines zegt vaarwel tegen luchthaven Istanbul Atatürk

Turkish Airlines heeft vrijdagnacht definitief vaarwel gezegd tegen luchthaven Istanbul Atatürk. De nationale luchtvaartmaatschappij van Turkije verhuist naar een nieuwe megaluchthaven in het noordwesten van de stad. De verhuisoperatie is de grootste in de luchtvaartgeschiedenis.

Ataturk Airport is de afgelopen 86 jaar de hub en thuisbasis geweest van Turkish Airlines, verklaarde de luchtvaartmaatschappij. De laatste passagiersvlucht vertrok om 2 uur ‘s morgens (0500 GTT) naar Singapore. Het was de Turkse minister van Transport Cahit Turhan die hoogstpersoonlijk vanuit de verkeerstoren directieven gaf aan de piloten van het volle Turkse toestel, een Boeing 777.

“Vlucht TK54 van Istanbul naar Singapore al een gedenkwaardige mijlpaal in de geschiedenis van Turkish Airlines geworden”, staat in de verklaring.

De grote luchtvaartmaatschappij startte vrijdag de mega-verhuizing naar de nieuwe Istanbul Airport. (LEES meer + FOTO’S)

Istanbul Airport, de “nieuwe hub van de wereld”, is officieel geopend op 29 oktober 2018, de 95e verjaardag van de oprichting van de Turkse Republiek. Als alle bouwfasen voltooid zijn, zal Istanbul Airport jaarlijks 200 miljoen passagiers kunnen verwelkomen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 06-04-2019

Apr 06, 2019
Loading posts...