<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 24, 2018

Turkish Airlines zet grote nationale stap

Turkish Airlines tekende deze week een overeenkomst met het nationale luchtverdedigings- en militaire softwarebedrijf HAVELSAN om simulators van eigen makelij te gebruiken tijdens piloottrainingen.

Het initiatief zal de buitenlandse afhankelijkheid verminderen en het concept van de binnenlandse productie aanzienlijk versnellen, verklaarde de Turkse nationale luchtvaartmaatschappij.

HAVELSAN zal full-flight simulators produceren met internationale D-level certificering voor Boeing 737MAX en Airbus A320ceo/neo-type vliegtuigen van Turkish Airlines.

De Turkse luchtvaartmaatschappij heeft al veertien simulators in zijn vloot en zal van HAVELSAN vijf volledige vluchtsimulators en zes vliegtrainingsapparaten ontvangen in respectievelijk 2020 en 2021.

“Deze nieuwe simulators die in de komende jaren worden geleverd, zullen de piloten van Turkish Airlines in staat stellen om hun trainingen volgens de beste standaarden voort te zetten. Ook kan dit worden ervaren door piloten van buitenlandse luchtvaartmaatschappijen die de voorkeur geven aan ons vluchttrainingscentrum voor hun opfriscursussen”, reageerde de CEO van Turkish Airlines İlker Aycı.

Aycı zei dat de Turkse simulators een opmerkelijke rol zullen spelen bij het verder vergroten van de wereldwijde erkenning van de vliegervaring van Turkish Airlines.

HAVELSAN-bestuursvoorzitter Hacı Ali Mantar reageerde dat de overeenkomst het bedrijf zal helpen om via nationale bronnen van zijn behoefte te voorzien in plaats van buitenlandse.

“Tegelijkertijd krijgen we de mogelijkheid om zowel het systeem als de training te exporteren naar de wereldmarkt voor simulators van vliegtuigen.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 24-11-2018

Nov 24, 2018
Loading posts...