<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
May 23, 2019

Turkish Cargo groeit hard terwijl mondiale luchtvrachtsector krimpt

Turkish Cargo is in het eerste kwartaal van dit jaar gegroeid ondanks de krimp in de wereldwijde luchtvrachtsector, verklaarde het vrachtbedrijf, een dochteronderneming van Turkish Airlines, donderdag.

“Turkish Cargo wist zijn verkochte vrachttonnage op jaarbasis met 11,6 procent te verhogen, zo blijkt ook uit cijfers van World Air Cargo Data (WACD)”, is verklaard ondanks een wereldwijde krimp van 3,1 procent in de luchtvrachtsector in de eerste drie maanden van 2019.

Turkish Cargo behoudt zijn zevende plaats op de WACD-lijst en spreekt intentie uit om de eerste te zijn in groei in zijn sector.

Het vlaggenschipbedrijf groeide het meest in de Aziatische en Amerikaanse markten van januari tot maart, terwijl het geniet van positieve resultaten in alle regio’s waar het actief is, aldus Turkish Cargo.

“Turkish Cargo behaalde een groeipercentage van 15,4 procent in de verkochte vrachttonnage op de Aziatische markt, die een krimp van 4,4 procent kende, terwijl een groeipercentage van 29,1 procent op de Amerikaanse markt is bereikt die met 3,1 procent afnam.”

Het luchtvrachtbedrijf vliegt, naast zijn 88 rechtstreekse vrachtmarkten, naar 309 bestemmingen in 124 landen met de transportcapaciteit van Turkish Airlines.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 23-05-2019

May 23, 2019
Loading posts...