<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Oct 12, 2019

Turkish Cargo op naar een van besten ter wereld

De vrachtdivisie van de nationale luchtvaartmaatschappij van Turkije, Turkish Cargo, is de afgelopen drie jaar met 80 procent gegroeid.

Daarmee wil Turkish Cargo tot de top drie grootste luchtvrachtbedrijven van de wereld behoren, reageerde de topman van Turkish Airlines İlker Aycı.

In zijn toespraak tijdens de openingsceremonie van vrachtvakbond UTIKAD onderstreepte Aycı dat Turkish Cargo aan top staat als luchtvrachtbedrijf met het meest uitgebreide vluchtnetwerk. Het bedrijf kent vrachtvluchten naar 86 landen en heeft een vloot van 24 vrachtvliegtuigen.

“Turkish Cargo steeg van de dertiende naar de zevende plaats op de ranglijst van de wereldwijde luchtvrachtmarkt”, zei hij. “Turkish Airlines hecht veel belang aan logistiek en heeft die tak de afgelopen jaren centraal gesteld in zijn strategische plannen.”

Aycı wees op een verandering in de logistieke sector en zei: “We gaan van een periode waarin landen en bedrijven met elkaar concurreren, naar een periode waarin leveringsketen met elkaar concurreren.”

In de wereld van vandaag moeten producten zeer snel op relevante adressen worden afgeleverd, benadrukte hij. “Snelle, dynamische en veilige service wordt steeds belangrijker, waardoor de logistieke sector centraler wordt in de wereldhandel.”

Turkish Cargo vervoerde in 2018 in totaal 1,4 miljoen ton vracht.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 12-10-2019

Oct 12, 2019
Loading posts...